Головна » 2015 » Вересень » 14 » Радимо прочитати
16:26
Радимо прочитати

 Ага́та Мері Клари́сса Крісті (англ. Agatha Mary Clarissa Christie)

Агата Мері Крісті, при народженні Міллер (англ. Miller), народилася 15 вересня 1890. Майстриня детективного жанру, авторка творів про Еркюля Пуаро та міс Марпл.

Англійська письменниця належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та Шекспіра). Книги Агати Крісті видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу. Їй також належить рекорд за максимальним числом театральних постановок. П'єса Крісті «Мишоловка» (англ. Mousetrap) вперше була поставлена в 1952 році й дотепер безупинно демонструється на підмостках Лондона.

Твори Агати Крісті

Романи

Загадкова пригода в Стайлзі. Таємничий супротивник.· Убивство на полі для гольфа.· Людина у коричневому костюмі.· Таємниця замка Чимніз.· Убивство Роджера Екройда. Велика четвірка.· Таємниця «Блакитного поїзда».· Таємниця семи циферблатів.· Убивство в будинку вікарія.· Загадка Сіттафорда.· Загадка Ендхауза. Смерть лорда Еджвера. Убивство у «Східному експресі». Чому не Еванс? Трагедія у трьох діях. Убивства за алфавітом. Убивство у Месопотамії.· Карти на стіл. ·Безмовний свідок.· Смерть на Нілі.· Зустріч зі смертю.· Десять негренят. Убити легко. Різдво Еркюля Пуаро. Сумний кипарис. Зло під сонцем. Н чи М? Раз, два – пряжку застібни.· Тіло в бібліотеці. П'ять поросят. Перст провидіння. Година нуль. Смерть приходить наприкінці. Блискучий ціанід. Лощина. Берег удачі. Зігнутий будинок. Оголошено вбивство. Багдадські зустрічі. Місіс Макгінті з життям розсталася. Гра дзеркал. Після похорону. Кишеня, повна жита. Місце призначення невідомо. Гікорі Дікорі Док. Дурість мерця. О 4:50 з Паддінгтона. Випробування невинністю. Кішка серед голубів. Вілла «Білий кінь». Дзеркало тріснуло. Годинники. Карибська таємниця. Готель «Бертрам». Третя дівчина. Нескінченна ніч. Клацни пальцем тільки раз. Вечірка у Хелловін. Пасажир з Франкфурта. Немезида. Слони вміють пам'ятати. Врата долі. Завіса. Забуте вбивство

Романи, написані під іменем Мері Вестмакотт

Хліб велетнів. Незакінчений портрет. Розлучені навесні. Роза і тис. Дочка є дочка. Тягар.

Збірки оповідань

Пуаро провадить слідство. Партнери по злочину. Таємничий містер Кін. Тринадцять загадкових випадків. Пес смерті. Загадка Лістердейла. Розслідує Паркер Пайн. Убивство у прохідному дворі. Таємниця регати та інші розповіді. Подвиги Геркулеса. Свідок обвинувачення та інші розповіді · Три сліпих мишеняти та інші розповіді · Невдаха та інші розповіді. Пригоди різдвяного пудингу. Подвійний гріх та інші розповіді. Золотий м'яч та інші розповіді. Ранні справи Пуаро. Останні справи міс Марпл. Проблеми у Пол'єнсі та інші історії. Чайний комплект «Арлекін». Допоки триває світло та інші розповіді.

П’єси

Чорна кава. Десять негренят. Побачення зі смертю. Смерть на Нілі. Лощина. Мишоловка. Свідок обвинувачення. Павутиння. Несподіваний гість. Вердикт. Правило трьох. П'ятірка скрипалів. Ехнатон. Чимніз.

П’єси для радіо і телебачення

Осине гніздо. Жовтий ірис. Троє сліпих мишенят. Масло в їжі лорда. Приватний дзвінок.

Інші твори

Дорога мрій. Розкажи, як ти живеш. Зірка над Віфлеємом та інші розповіді. Вірші. Автобіографія.

 

Категорія: Актуально! | Переглядів: 501 | Додав: Валентина | Теги: радимо прочитати, Агата Крісті | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]