Головна » 2016 » Грудень » 19 » Премія "Книга року ВВС - 2016"
15:03
Премія "Книга року ВВС - 2016"

 9 грудня 2016 року було проведено церемонію нагородження переможців премії "Книга року ВВС - 2016". Цьогоріч "дорослою" Книгою року BBC став роман пані Малярчук "Забуття".

"Книга-переможець - твір дуже важливий і дуже своєчасний", - заявив Артем Лісс, голова Європейського департаменту Всесвітньої служби BBC, представляючи переможницю конкурсу.

"Забуття" - історія життя В'ячеслава Липинського, поляка за походженням, який обрав українську землю і все життя зберігав вірність своїй ідеї. Як сказала пані Герасим'юк, це "безнадійна їдея своєї України".

Авторка йшла слідами пана Липинського, могилу якого колись зрівняв із землею тракторист за пляшку горілки, і крок за кроком наче відроджувала його із забуття.

BBC Україна проводить конкурс Книга року вже дванадцятий рік поспіль. Протягом останніх п'яти років існує окрема премія Дитяча Книга року.

"Книга нагадує нам про те, що не варто боятися тих речей, які нас лякають. Вона нагадує нам, що, можливо, не всі монстри захочуть вас з'їсти, бо вони вегетаріанці… Темряву можна перемогти не за допомогою ще більшої темряви, а за допомогою сміху", - так представив книгу-переможницю керуючий директор ЄБРР з внутрішніх та зовнішніх звязків Джонатан Чарльз.

І дехто з гостей церемонії в залі одразу зрозумів, про яку книгу йдеться, і посмішками почали вітати переможницю.

Нею стала Галина Ткачук зі своїми страшилками "Тринадцять історій у темряві".

"Для мене найголовніше, що ця книжка почалася зі слухання дітей. Я просто намагалася розговорити дітей, щоб вони говорили за мною так, як говорять між собою, і розповіли мені те, що кажуть у своїх дитячих компаніях", - сказала пані Ткачук.

"Ми пам'ятаємо, що книжка має бути передусім цікавою і веселою, а вже потім повчальною, - пояснювала критерії відбору переможця Дитячої Книги року Світлана Пиркало. - Треба думати про те, від чого дитина отримає величезне задоволення".

джерело: http://www.bbc.com/ukrainian/features-38269790

Категорія: Актуально! | Переглядів: 318 | Додав: Валентина | Теги: Премія Книга року ВВС - 2016 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]