Головна » 2014 » Квітень » 2 » Лауреати Премії ім. Лесі Українки за 2013 рік
17:24
Лауреати Премії ім. Лесі Українки за 2013 рік

  Лауреати 2013 року Премії ім. Лесі Українки  літературно-мистецьких творів  для дітей та юнацтва.

Номінація "Літературні твори для дітей" 

 Надія Гуменюк "Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду". Видавництво "Навчальна книга-Богдан". У книжці вміщено десять казок із ілюстраціями талановитої художниці Світлани Бялас.

 Номінація "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва"

Вікторія Ковальчук "Про фею Дорофею". Видавництво "Апріорі". У книзі розповідається про допитливу дівчинку, яка любила малювати й завдяки малюнкам пізнавала довколишній світ.

Номінація "Театральні вистави для дітей та юнацтва"

Вистава "Я не прощаюся..." за оповіданням О. Артеменко. Постановка Запорізького академічного театру юного глядача. Вистава - це історія про втрату моральних цінностей і духовної основи буття сучасної молоді, про жорстоке протистояння двох життєвих позицій, двох світоглядів.

Номінація "Кінотвори для дітей та юнацтва"

Творчий колектив та повнометражний дитячий фільм "Іван Сила". Прототипом головного героя став український цирковий силач Іван Фірцак, якого в 1928 році визнали найсильнішою людиною планети. Фільм відтворює окремі сторінки життя молодого Івана, який достойно пройшов через серйозні випробування, змужнів і став непереможеним велетнем сили та духу.

За матеріалами журналу ШБІЦ №3 2014 р.

Категорія: Актуально! | Переглядів: 592 | Додав: Валентина | Теги: Лауреати премії ім. Л. Українки, ШБІЦ | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Валентина  
v hands flower

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]