Головна » 2016 » Вересень » 30 » Всеукраїнський день бібліотек 2016
11:50
Всеукраїнський день бібліотек 2016

 Шановні  друзі!

Українська бібліотечна асоціація щиро вітає з Всеукраїнським днем бібліотек усіх, хто любить і шанує бібліотеки, цінує книгу і бачить у читанні та навчанні шлях до майбутніх змін у нашій країні.

Бібліотеки завжди були осередками, де зберігається  пам’ять поколінь, де панує тиша, де надбання людства готові до того, аби їх сприймали нинішні покоління і ставали мудрішими завдяки книжкам та невичерпним джерелам, набували знань і вчилися шанувати  і примножувати культурні, наукові традиції і гуманістичні цінності.

Але ж є сьогодення – динамічне, конструктивне, жорстке і вибагливе. Настають нові часи і у періоди загострення протистоянь традиційного і нового особливо чуттєвими є ті, хто опирається  на низку  моральних імперативів, керується у своїй діяльності високими нормами і принципами, всебічно залежить від держави, бюджету, політики … Такими сьогодні в нашій державі є бібліотеки.

Прагнучи до змін, професійно усвідомлюючи їхню необхідність та невідворотність, працівники бібліотек активно працюють над тим, аби наблизити та  пришвидшити процес змін і реформ,  максимально мінімізувати можливі ризики та втрати. Адже перегляду потребує усе –  пріоритети і цінності бібліотечної діяльності, мережа бібліотечних закладів, технології обробки інформації та обслуговування користувачів, освітній і професійний рівень бібліотекарів. При цьому ми маємо зберегти БІБЛІОТЕКУ як суспільну цінність, як джерело чистоти духу, як ідеал.

Шановні колеги бібліотекарі! Щиро вітаємо вас з Всеукраїнським днем бібліотек, бажаємо бути невтомними і наполегливими у ваших прагненнях до ідеалу і гармонії! Бажаємо мужньо долати труднощі, а своєю громадянською позицією та професійною діяльністю наближати українські бібліотеки до європейських стандартів, сприяти реформам, перетворенням та модернізації.

Шановні читачі, друзі та партнери бібліотек! Вітаємо вас зі святом! Щиро бажаємо всім серцем, прагненнями та вчинками допомагати вашим бібліотекам! Будьте завжди поруч, сприяйте збереженню бібліотек, будівництву нових бібліотек, перетворенню ваших бібліотек у відкритий громадський простір! Проживайте у бібліотеках та спільно з бібліотеками кращі хвилини свого життя! Насолоджуйтеся часом, проведеним у бібліотеці!

Бажаємо усім міцного здоров’я, наснаги та впевненості у тому, що завдяки

БІБЛІОТЕКАМ, КНИЗІ та  ЧИТАННЮ

наша країна переборе труднощі, здолає ворожу агресію і стане процвітаючою, гармонійною країною мудрих та самодостатніх людей.

Ірина Шевченко, президент УБА,

Президія УБА

Джерело: сайт УБА

Категорія: Актуально! | Переглядів: 343 | Додав: Валентина | Теги: Всеукраїнський день бібліотек 2016, УБА | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 Яна  
0

1 Валентина  
0
flower

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]