Головна » 2014 » Січень » 28 » Літопис бібліотеки ліцею
19:17
Літопис бібліотеки ліцею

2000-2001 рр. – завідувач бібліотеки Примаченко Надія Олексіївна

 

 Бібліотека ліцею розпочала роботу у жовтні 2000 року, її завідуючою стала Примаченко Надія Олексіївна, яка разом із методистом відділу освіти Колосай Лідією Андріївною розпочала комплектацію фонду. 

 

Велику допомогу у комплектації надали учні, викладачі ліцею, жителі Славутича. Підручниками поділились шкільні бібліотеки міста, власну невелику бібліотеку художньої культури подарував ветеран Великої Вітчизняної війни Єрмаков М.Г. Генеральним директором Чорнобильської АЕС Толстоноговим В.К. було виділено 10 тисяч гривень на придбання словників, енциклопедій, довідників та іншої літератури. Було придбано Оксфордську енциклопедію в 7 томах, Оксфордську енциклопедію школяра, книги із серії "Сто великих", передплачено найактуальніші періодичні видання.

 

2001-2007 рр. – завідувач бібліотеки Свириденко Наталія Анатоліївна

 

 В цей період бібліотека працює над створенням Довідково-бібліографічного апарату бібліотеки, формує ядро довідкової літератури – «Золотого фонду», поповнює фонд бібліотеки завдяки благочинним акціям «Вчителі – бібліотеці», «Подаруй бібліотеці книгу чи періодичне видання». Завідувач бібліотеки Наталія Анатоліївна є автором пролонгованої програми «Програма розвитку бібліотеки в умовах інформатизації суспільства». Досвід проведення інформаційно-бібліотечних досліджень став основою забезпечення повного і якісного задоволення інформаційних запитів користувачів бібліотеки.

 

Нагородження та відзнаки :

 

·     2004 р. – Диплом I ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·        2004 р. – відзначено Почесною грамотою міського голови

 

·        2004 р. – відзначено Почесною грамотою міського відділу культури

    2005 р. – відзначено подякою «За вагомий внесок в популяризацію української духовної спадщини» Всеукраїнського товариства української мови ім. Т.Г. Шевченка «Просвіта»
 

·        2005 р. – подяка міського голови з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

 

·        2005 р. – Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Шкільний бібліотекар 2005 року» у обласному етапі

 

·     2005 р. – Диплом I ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

 2007-2009 рр. – завідувач бібліотеки Іванова Яна Євгенівна

 

 В цей час професійне кредо завідуючої бібліотекою стало і основним напрямком діяльності бібліотеки : іти в ногу з часом, відчувати все нове, що відбувається в житті суспільства і в бібліотечній і освітній галузі, оперативно реагувати на всі потреби соціуму, на зміни у вимогах і потребах користувачів, спираючись на результати чітко спланованої системи соціологічних досліджень; робити це професійно, якісно виконуючи інформаційну, просвітницьку, виховну і дозвіллєву функцію.

 

Згуртувавши ліцеїстів навколо бібліотеки, сформувавши творчий дієвий бібліотечний актив, Яна Євгенівна вдало використовувала інноваційні підходи до організації його діяльності. В цей час були успішно реалізовані у бібліотеці проекти, спрямовані на стимулювання читацької активності, залучення учнів до бібліотеки і читання. Так, бібліотека ліцею стала одним із найактивніших учасників міського огляду конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів "Бібліотека ХХІ століття ” в рамках Всеукраїнської акції "Живи, книго!”. Подані до конкурсу проекти були високо відзначені журі.

 

Для підтримки позитивного іміджу, залучення нових користувачів і партнерів Яною Євгенівною були розроблені матеріали, які широко презентували бібліотеку, її ресурси та потенційні можливості: сторінка на Інтернет-сайті ліцею, буклет – візитка бібліотеки тощо.

 

Будучи методичною базою для бібліотек навчальних закладів міста з питань роботи з творчо обдарованими учнями, бібліотека стала місцем проведення міських методичних заходів: семінарів, Школи майстерності бібліотечного працівника.

 

 Нагородження та відзнаки :

 

·       2008 р. – Диплом II ступеня за участь у міському огляді-конкурсі Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

·       2008 р. – Диплом II етапу міського огляду-конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів «Бібліотека XXI століття» в рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!» у номінації «Бібліогра»

 

·        2008 р. – подяка міського голови з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

 

·        2009 р. – Диплом Київської обласної державної адміністрації за перемогу у обласному та Всеукраїнському етапах Всеукраїнського конкурсу «Шкільний бібліотекар 2009 року»

 

·      2009 р. – Диплом I ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·        2009 р. – Диплом II ступеня II етапу міського огляду-конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів «Бібліотека XXI століття» в рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

·        2009 р. – Диплом I ступеня серед учнів 7-9 кл. у заключному етапі загальноміської олімпіади з інформаційної культури «БібліонІКа»

 

·        2009 р. – Диплом I ступеня серед учнів 10-11 кл. у заключному етапі загальноміської олімпіади з інформаційної культури «БібліонІКа»

 

·        2009 р. – Диплом II ступеня за творчий проект «Ми вшановуємо пам'ять Шевченка» II етапу міського огляду-конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів «Бібліотека XXI століття» в рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

·        2009 р. – Диплом II ступеня колективу бібліотеки за участь у міському огляді-конкурсі Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

 З 2009 р. – завідувач бібліотеки Короткевич Валентина Миколаївна

 

 Вже багато років поспіль бібліотека ліцею впевнено тримає пальму першості в рейтингу бібліотек навчальних закладів за результатами роботи навчального року. Потужні інформаційні ресурси, сучасне обладнання, доступ до мережі Інтернет, професіоналізм бібліотекарів забезпечують високий рівень освітньої діяльності закладу.

 

В умовах бурхливого розвитку комунікаційних технологій відбувається формування нового типу користувача, який бажає оперативно отримувати інформацію, не витрачаючи багато часу, а іноді й не виходячи з дому. У зв’язку з цим створення та поповнення бібліотекою ліцею власного веб-сайту стало однією з головних і перспективних напрямів роботи. І хоч бібліотека робить перші кроки до загального інформаційного простору статистика відвідувань сайту бібліотеки ліцею засвідчує, що він викликає зацікавлення в значної аудиторії користувачі. Ми і надалі працюватимемо в цьому напрямку, щоб поліпшити структуру, дизайн та інформаційне наповнення сайту.

 

Протягом останніх років Валентина Миколаївна активно вела співпрацю з редакцією журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр». Результативність цієї співпраці – три фахові статті та бібліографічний покажчик, були опубліковані на шпальтах видання.

 

Матеріали з досвіду роботи бібліотечних працівників занесені до анотованого каталогу обласних виставок "Освіта Київщини: творчі здобутки, перспективні педагогічні ідеї та технології ”.

 

 Нагородження та відзнаки :

 

·        2010 р. – Диплом III ступеня II етапу міського огляду-конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів «Бібліотека XXI століття» в рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

·        2010 р. – Диплом III ступеня творчого проекту «Традиції та звичаї українського народу» II етапу міського огляду-конкурсу індивідуальних і колективних творчих проектів «Бібліотека XXI століття» в рамках Всеукраїнської акції «Живи, книго!»

 

·        2010 р. – Диплом у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·      2011 р. – Диплом I ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·        2012 р. – Диплом у номінації «Золотий фонд міської педагогічної виставки»

 

·        2012 р. – Диплом II ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·        2013 р. – Диплом I ступеня у номінації «Бібліотечні та інформаційні технології»

 

·       2013 р. – Диплом у номінації «Золотий фонд міської педагогічної виставки»

 

·               2013 рік – Диплом лауреата Всеукраїнського конкурсу «Бібліотека крізь об’єктив»

                2017 р. - Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Шкільний бібліотекар 2017 року» у обласному етапі 

 

 

 

 

 

Категорія: Актуально! | Переглядів: 484 | Додав: Валентина | Теги: бібліотека ліцею | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
1 Яна  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]