Головна » 2013 » Лютий » 28 » "Книга року BBC 2012"
14:42
"Книга року BBC 2012"

BBC Україна оголосила переможців конкурсів "Книга року BBC 2012" та "Дитяча Книга року ВВС 2012", що представлені у співпраці з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Переможцем у номінації "Книга року ВВС 2012" став Юрій Винничук з романом "Танго смерті" (Харків, Фоліо, 2012).

«Танго смерті» – це роман про Львів 30-их років. У творі йдеться про долю чотирьох повстанських родин: української, німецької, польської і єврейської. Манеру Юрія Винничука можна миттєво упізнати, настільки вона відрізняється від усього, що для нас звичне у нашій літератур. Але манера письма у цьому романі – це також і новий Винничук із захоплюючим сюжетом, в якому є і пошуки давнього манускрипту, і таємниця «Танго смерті», яке виконували в’язні Янівського концтабору у Львові. Це книга, яку мовби не читаєш, а живеш у ній.

Андрій Любка: «Отримавши змогу стати першим читачем роману «Танго смерті» в рукописі, мушу визнати, що з його появою маємо тепер українського Умберто Еко та ще й з нотками Борхеса. В тканину твору і трагізм, і гумор, і любовну та детективну інтригу, і цілі сторінки енциклопедичних знань та переказів, описати довоєнний Львів так живо, так смачно – для цього треба було оволодіти неабиякою майстерністю і неабиякими знаннями. Українцям текст у такому історичному світлі давно був потрібен».

Категорія: Актуально! | Переглядів: 598 | Додав: Валентина | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Яна  
"Танго смерті" - дуже сподобалося. У книзі поєднані містика та історія, гумор та сльози. Читаючи книгу мурашки бігали по тілу, або з вуст не сходила посмішка. Стиль написання Юрія Винничука я б порівняла зі стилем Шолом Алейхема, який влучним словом, зможе розрядити, змушує з гумором дивитися на труднощі. Дуже цікаво автор "Танго" описує бібліотеку, у творі прослідковується культ книжки. РЕКОМЕНДУЮ!!! Наразі книжка перебуває у "бук-кросінгу" по знайомих. Записуйтеся happy

Після "Танго смерті" я замовила ще деякі книжки Юрія Винничука, які читаю із задоволенням.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]