Головна » 2016 » Листопад » 8 » Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів
13:47
Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів

Вже третій рік поспіль у ліцеї проходить Всеукраїнський місячних шкільних бібліотек. Організатори заходів місячника ставили собі за мету  привернути увагу школярів до книги та читання – основи освітньої, інформаційної та пізнавальної сфери кожного учня; намагалися зробити читання привабливим та показати його важливість як провідної навички самоосвіти людини впродовж усього життя.

Читання вже само по собі – це і розумовий, естетичний і моральний розвиток учнів. Справжнє читання не можливо без одночасного виховання почуття прекрасного, без насолоди художнім твором. Тому протягом першого тижня у читальній залі було проведено бібліографічний огляд  «Сучасна книга – сучасним дітям», де були представлені друковані видання сучасних авторів: Ю. Винничука, Л. Дашвар, Л. Гнатко, Н. Гуменюк, Т. Белімова, П. Пулу, В. Мастєрова. 07.10 у актовій залі ліцею відбулася цікава зустріч з письменником, журналістом Г.А. Почепцовим. Він є автором багатьох казок та фантастичних повістей таких як "Золотой шар", "Невидимі замки" тощо.  

 Протягом другого тижня «Книжки читаємо – духовно зростаємо» у читальній залі бібліотеки проводилися для ліцеїстів I курсу презентація  книжки "Місце для дракона" Ю. Винничука. завідуюча бібліотекою також підготувала та розмістила на сайті рекомендований список літератури "Книги осіннього настрою". 

З метою вивчення читацьких інтересів щодо раціонального використання позаурочного часу, як одну з умов самореалізації особистості та розвитку творчих здібностей протягом третього тижня місячника, спільно з класними керівниками, було проведено соціологічне дослідження серед ліцеїстів «Що для Вас означає час, проведений з користю?» Аналіз дослідження показав, що серед опитуваних перевагу надають навчанню та читанню книг на різних носіях чи пристроях.

 Протягом четвертого тижня В.М. Короткевич проводила фотоконкурс "Не шкодуй часу на книжку". За умовами конкурсу учасником міг стати кожен учень чи учениця, яка навчалась чи навчається в ліцеї. Фото надсилались на адресу бібліотеки ліцею, або заступника директора з виховної роботи Т.Ф. Алених.  Конкурсне журі визнало переможцем фото "Читаємо разом!" випускниці ліцею Черняк Валерії. 

Підводячи підсумки з проведення заходів місячника можна з упененістю сказати, що вони були корисними та цікавими, спрямованими на становлення читання як духовної потреби дитини.

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 484 | Додав: Валентина | Теги: Місячник шкільних бібліотек у ліцеї | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]